Avaleht

“Somnambuul” ja “Ausammas”. Tutvumisretk Rakvere teatriga

19.11.2016 - 10:30 - 20:30

Vabandame, kohad on täis!

Looduse Omnibuss Tallinn
Laupäeval, 19. novembril 2016

Veedame laupäeva Rakvere teatrirahvaga. Esmalt sõidame Käsmu, kus kohtume Rakvere teatri peanäitejuht Üllar Saaremäe, „Somnambuuli“ lavastaja Sulev Keeduse ja ajaloolase ning astroloogi Villu Põldmaga.

„Somnambuul“ on Rakvere teatri etendus, mis räägib üle mere põgenemisest ja tagasitulekust. On sügis 1944 Eestimaal. On tuletornivaht Gottfrid Ambrosen ja tema tütar Eetla ning arst ja tumm soldat. Eetla on Rootsi poole sõitvas paadis. Viimasel hetkel jätab ta selle ja naaseb koju. Hülgab võimaluse rannakülast pääseda. Ainsaks põgenemisvõimaluseks lämmatava hirmu eest saavad unenäod.

Neil teemadel arutlemegi Käsmu meremuuseumis.

Sööme Aarne Vaigu juures sooja suppi ja sõidame edasi Rakverre, et vaadata etendust "Ausammas".

Mida teeksite, kui avastaksite ühel hommikul, et linna keskväljakule on püstitud ausammas teile? Üks heasüdamlik, kuid veidi viinalembene kojamees avastab hommikul, et öö jooksul on temale ausammas püstitatud. Kogu linnake on elevil ning põleb uudishimust, et teada saada, millega on nende kojamees Ivan Muhhin säärase austuse ära teeninud.

Venemaa kaasaegse näitekirjaniku Vladimir Žerebtsovi auhinnatud näidendi tõi Rakvere Teatris lavale vene külalislavastaja Filipp Los. Tegemist on ühe parima satiirilise näidendiga, mis vene keeles viimastel kümnenditel kirjutatud. Näidend on sooja huumoriga, portreteerides inimesi meie keskelt sõltumata sellest, mis rahvaga on tegu.

Osades Eduard Salmistu, Ülle Lichtfeldt, Tarmo Tagamets, Marin Mägi-Efert, Saara Kadak, Tarvo Sõmer, Liisa Aibel ja Helgi Annast.

Pärast etendust vestlusring teatrikohvikus Erni Kase, Krister Parise ja Filipp Losiga, et arutleda väikese inimese võimalikkusest saada kangelaseks tänapäeva Venemaa kontekstis.

Buss väljub Rahvusraamatukogu eest 10.30, tagasi Tallinnas 20.30.

Sõidu hind koos Käsmu programmi, sooja supi ja teatripiletiga 25 eurot, õpilased 15 eurot. Lastele, kes veel koolis ei käi tasuta.

Info ja registreerimine tel 5647 6297 või retked@looduseomnibuss.ee.

Looduse Omnibussi ettevõtmisi toetavad Eesti Energia ja KIK

Eesti Energia klientidele teatriretkedel soodustus ei laiene

 

Teated

Arhiiv

Looduse Omnibussi teadete arhiiv.